Успешно реализован први циклус Europass онлајн акредитоване обуке за наставнике

  • Home
  • Успешно реализован први циклус Europass онлајн акредитоване обуке за наставнике

Успешно реализован први циклус Europass онлајн акредитоване обуке за наставнике

Category: Вести

Од 7. децембра 2020. до 17. јануара 2021. године Europass центар је са успехом реализовао први циклус акредитоване обуке „Каријерно информисање ученика и европски Europass алати за представљање знања и вештина”, која се спроводи путем интернета. Обуку је успешно завршило 83 наставника и стручних сарадника из 48 школа широм Србије.

Током петонедељне обуке учесници се упознају са активностима и ресурсима за каријерно информисање и Europass алатима за представљање знања и вештина, сензибилишу за препознавање значаја прилагођавања активности каријерног информисања потребама ученика и детаљно упознају са иновираном Europass платформом и процесом састављања Europass профила и биографије (CV-ја). Такође, учесници се обучавају за организовање и спровођење активности израде CV-ја за ученике као и самостално истраживање ресурса за каријерно информисање.

Ова бесплатна обука је намењена наставницима и стручним сарадницима средњих школа, акредитована је код ЗУОВа под каталошким бројем 36 и носи 12 поена стручног усавршавања.

Пратите нашу интернет страницу уколико желите да се информишете о одржавању наредних обука у организацији Europass центра.