Одржана радионица за средњошколце о коришћењу Europass алата и докумената

У центру „Јаки млади“ у Београду, 29.11.2017. године, одржана је радионица о коришћењу Europass алата и докумената за представљање знања, искустава и вештина. Радионица је била део тродневне обуке о каријерном вођењу и саветовању за средњошколце у организацији Инвентива центра и Немачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ).

Представници Europass центра разговарали су са 25 ученика из неколико београдских средњих школа о Europass алатима и докуменатима са нарочитим освртом на састављање Europass биографије (CV).

Током трочасовне радионице учесници су били позвани да промисле о томе шта је CV, вежбали су састављање биографије и испробавали Europass алате за самопроцену вештина и компетенција. Такође, разговарало се о најчешћим грешкама при писању биографије, као и добрим примерима представљања знања, вештина и компетенција у биографији.

Одржана радионица имала је за циљ да се учесници упознају са Europass-ом, али и да добију потребне информације и развију вештине како би могли да упознају своје вршњаке са Europass алатима и докуменатима и начинима њиховог коришћења.