Преко 100 ученика средњих школа учествовало на Europass радионицама у 2018. години

Због великог интересовања, Europass радионица за средњошколце „Како написати добар CV?” је у децембру одржана у два термина, а током 2018. године је на овим радионицама укупно учествовало преко 100 средњошколаца.

Радионица „Како написати добар CV?” је редовна активност у Инфо центру Фондације Темпус и намењена је пре свега ученицима завршних разреда средњих школа који планирају да по завршетку средње школе изађу на тржиште рада, или им је биографија потребна за конкурисање за стипендију, волонтирање или наставак образовања. Кроз низ активности, ученици се охрабрују да промишљају о сопственим искуствима и вештинама као и о начинима да их што боље забележе користећи Europass образац биографије, што је и тема практичне активности у другом делу радионице. Ученици који су до сада учествовали у овој радионици су њену корисност оценили просечном оценом 4,8 (од 5).

За учествовање на радионици у неком од наредних термина, ученици средњих школа се могу пријавити слањем мејла Europass центру на адресу europass@tempus.ac.rs. Такође, наставници у средњим школама могу путем истог мејла пријавити групу својих ученика.

Радионица се одржава сваког месеца у просторијама Инфо центра Фондације Темпус у Београду (Теразије 39), у трајању од 3 сата. Због просторних капацитета, али и интерактивности саме радионице, број учесника по радионици ограничен је на 15 ученика. Учешће на радионици је бесплатно.