Europass Центар одржао прве акредитоване семинаре за наставнике о припреми ученика за тржиште рада

Europass Центар одржао прве акредитоване семинаре за наставнике о припреми ученика за тржиште рада

Europass центар је 25. и 27. јуна у Београду одржао прва два семинара за наставнике и стручне сараднике под називом „Припрема ученика за тржиште рада – самопроцена вештина и представљање послодавцима”. Семинарима, који су одржани у просторијама Фондације Темпус у Београду, присуствовало је 45 наставника и стручних сарадника из средњих школа широм Србије.

Током обуке учесници су између осталог упознати са Europass документима и алатима за представљање знања и вештина на тржишту рада, процесом селекције кандидата на тржишту рада и смерницама за вођење интервјуа за посао, а све у циљу њиховог оснаживања за организацију и вођење самосталних наставних и ваннаставних активности на ове теме у својим школама.

Једнодневни бесплатни семинар „Припрема ученика за тржиште рада – самопроцена вештина и представљање послодавцима” акредитован је код Завода за унапређивање образовања и васпитања, налази се под редним бројем 70 у Каталогу за школску 2018/19, 2019/20. и 2020/21. годину и носи 8 поена стручног усавршавања. За више информација о наредним семинарима пратите сајт Europass центра, пријавите се на нашу мејлинг листу или попуњавањем формулара за испитивање интересовања за наредне обуке.