Europass ускоро доступан са новим могућностима и у новом руху

Након дужег периода припреме, нови Europass ће почетком јула постати доступан свим корисницима. Овај алат ће појединцима пружати подршку не само у представљању вештина, знања и искустава, већ и управљању сопственом каријером, студијама и образовањем уопште.

Нови Europass напушта концепт сета докумената и постаје јединствени електронски портфолио са сетом различитих функционалности. Ученици, студенти, млади, запослене особе, тражиоци посла и сви заинтересовани ће моћи да креирају и унапређују свој Europass портфолио у ком могу да, као и до сада, једноставно и квалитетно припреме свој ЦВ и пријаву за конкурс, али и чувају релевантну документацију у личној библиотеци и да прате своје апликације за посао, учење и усавршавање на потпуно безбедан начин.

Нове функционалности овог алата омогућиће корисницима лакше трагање за одговарајућим запослењем и образовањем широм Европе и помоћи им да лакше препознају своје циљеве и развијају каријеру из перспективе целоживотног учења. При томе, коришћење алата је потпуно безбедно и уз пуно осигурање заштите личних података будући да ће појединци сами одлучивати које делове свог профила желе да деле и на који начин.

Наравно, као и до сада, и овај алат ће бити бесплатан и доступан на 29 језика. Додатне информације о новом Europass алату су доступне на централном сајту Европске комисије.


 [SP1]