БРОЈНЕ ПОГОДНОСТИ ЗА РЕГИСТРОВАНЕ КОРИСНИКЕ НОВОГ EUROPASS-А

Иако за креирање Europass биографије (CV) и даље није неопходна регистрација на новој Europass платформи, за само два и по месеца од њеног покретања више од пола милиона Европљана одлучило се на тај једноставан и бесплатан корак.

Које све погодности нова платформа пружа регистрованим корисницима?

Нови Europass је много више од алата за једнократно састављање биографије. Регистровани корисници могу креирати и сачувати онлајн свеобухватни лични профил са информацијама о свом образовању, обукама, вештинама и радном искуству. Након комплетирања профила, лако се може креирати и у одељку Моја библиотека сачувати онолико различитих верзија биографије и пропратног писма колико је потребно. У зависности од тога за шта и код кога конкурише, власник Europass профила у само неколико кликова може из профила изабрати одговарајуће податке о себи и преточити их у Europass CV спреман за дељење или слање.

Осим CV-а и пропратних писама, регистровани корисници у својој Europass библиотеци могу похрањивати дипломе, сертификате и сву осталу документацију која приликом конкурисања може послужити као доказ навода из биографије и пропратног писма.

Регистровани власник профила може у сваком тренутку, нпр. за потребе пријаве за посао, курс, стипендију, праксу или волонтирање, са платформе једноставно download-овати CV, пропратно писмо и остале документе са свог профила у PDF формату погодном за слање е-поштом. Осим тога, сви они се могу поделити са трећом страном, попут послодавца, факултета, омладинске организације, пријатеља и слично, слањем линка који се аутоматски генерише на платформи, при чему власник профила одређује до ког датума ће линк бити активан. Осим тога, CV се може и објавити на EURES порталу намењеном тражиоцима послова и послодавцима широм Европе.

Путем опција Учи у Европи, Ради у Европи, Пронађи посао и Пронађи курс, као и одељака Моје вештине и Моја интересовања, Europass профил омогућава регистрованом кориснику лакше трагање за одговарајућим запослењем и образовањем широм Европе и помаже му да лакше препозна своје циљеве и развије каријеру из перспективе целоживотног учења.

За регистрацију на нови Europass и коришћење свих њених функционалности, потребно је отворити EU login налог на сајту Европске уније. Налог се састоји од е-маил адресе корисника и лозинке, а помоћу њега се убудуће приступа свом профилу на Europass платформи.