Успешно реализован први циклус Europass онлајн акредитоване обуке за наставнике

Од 7. децембра 2020. до 17. јануара 2021. године Europass центар је са успехом реализовао први циклус акредитоване обуке „Каријерно информисање ученика и европски Europass алати за представљање знања и вештина”, која се спроводи путем интернета. Обуку је успешно завршило 83 наставника и стручних сарадника из 48 школа широм Србије.

Током петонедељне обуке учесници се упознају са активностима и ресурсима за каријерно информисање и Europass алатима за представљање знања и вештина, сензибилишу за препознавање значаја прилагођавања активности каријерног информисања потребама ученика и детаљно упознају са иновираном Europass платформом и процесом састављања Europass профила и биографије (CV-ја). Такође, учесници се обучавају за организовање и спровођење активности израде CV-ја за ученике као и самостално истраживање ресурса за каријерно информисање.

Ова бесплатна обука је намењена наставницима и стручним сарадницима средњих школа, акредитована је код ЗУОВа под каталошким бројем 36 и носи 12 поена стручног усавршавања.

Пратите нашу интернет страницу уколико желите да се информишете о одржавању наредних обука у организацији Europass центра.