Ново: испробајте своје дигиталне вештине на Europass платформи

Желите да сазнате више о својим дигиталним вештинама, откријете на ком су нивоу и унапредите их? Тест дигиталних компетенција који је од недавно доступан на Europass платформи у томе вам може помоћи!

Тест обухвата сет питања заснованих на Европском оквиру дигиталних компетенција, која вам могу помоћи да идентификујете своје снаге и слабости када је реч о дигиталним вештинама. Било да је реч о разумевању информација и података, комуникацији и сарадњи, стварању дигиталних садржаја, безбедности или решавању проблема, извештај са резултатима теста које добијете указаће вам на оне вештине које је потребно да побољшате да бисте напредовали у свом тренутном послу или се спремили за свој потенцијални посао. Поред тога, платформа нуди могућност да путем теста добијени ниво дигиталних компетенција по поменутим областима забележите у своју Europass биографију (CV) и профил.

Тренутно, око 90% послова у Европској унији захтева поседовање дигиталних вештина. Али не само то – изгледа да су ове вештине данас неопходне у разним другим аспектима живота, као што су учење, коришћење услуга и куповина производа, комуникација са пријатељима и родбином.

Одвојите десетак минута и тестирајте своје дигиталне вештине на Europass платформи.