Новина за регистроване Europass кориснике: приступ профилу ускоро у два корака

Ради осигурања безбедности података регистрованих Europass корисника, ускоро ће за приступ Europass налогу бити уведен поступак пријављивања у два корака. Ова новина, најављена за март 2022.године, омогућиће регистрованим корисницима већу безбедност података, као и смањење ризика од коришћења личних података од стране неовлашћених лица и безбедан приступ личном Europass налогу са било ког система и из било ког окружења.

Уколико сте регистровани корисник, ради приступања свом Europass налогу и даље ћете користити свој EU Login налог. Међутим, ускоро ће бити потребно да путем њега на Europass платформу пријавите у два корака, користећи рачунар или лаптоп, као и мобилни телефон или таблет. Мобилни телефон (таблет) биће неопходан како бисте инсталирали EU Login мобилну апликацију, која ће Вам служити да скенирате QR код или да унесете PIN код, као нужан додатни корак приликом пријављивања.

Уколико не поседујете свој Europass налог, позивамо Вас да се региструјете на платформу и остварите многе погодности које Europass платформа пружа својим регистрованим корисницима. Регистровани корисници могу да креирају и сачувају свој лични профил, са информацијама о свом образовању, обукама, вештинама и радном искуству, као и да на основу њега  креирају своју Europass биографију. Осим биографије, могуће је креирати и Europass пропратно писмо, а корисници на свој налог могу и додати своје дипломе, сертификате и осталу документацију која се може приложити уз пријаву за посао. Europass формат биографије и пропратног писма је препознатљив широм Европе, а заинтересоване особе се на Europass платформу могу регистровати потпуно бесплатно.

У случају да имате додатна питања, или Вам је потребна помоћ са овим поступком, молимо Вас да контактирате Europass службу за подршку.