Нови Europass прославља 3 године постојања и преко 5 милиона корисника

Europass, водећа платформа Европске уније која путем својих дигиталних алата подржава образовање и представља каријерни алат за кориснике, достигла је импресиван успех премашивши 5 милиона регистрованих корисника. Поред овог успеха, Europass је покренуо и нови алат под називом Job and Skill Trends (Пословни трендови и вештине) у складу са овогодишњом Европском годином вештина.

Нови Europass корисницима нуди не само могућност да на једноставан и прегледан начин представе своја знања и вештине, већ је ту као свеобухватни каријерни алат кога чине Europass портфолио (онлајн профил корисника, библиотека за чување докумената, алат за израду радне биографије и пропратног писма) и база образовних могућности за учење у Европи.

Од самог почетка, Europass је посвећен пружању бољих услуга корисницима који путем платформе могу извршити самопроцену, а потом препознати, дефинисати и успешно представити своја знања, вештине и квалификације потребне на тржишту рада у оквиру савременог друштва.

Са интерфејсом прилагођеним корисницима и алатима лаким за коришћење, Europass је постао електронски, лични и безбедан простор за све оне који желе да управљају процесом развоја каријере, усавршавања и тражења посла.

Нови Europass алат за пословне трендове и вештине – Job and Skill Trends, представља динамичан ресурс који помаже корисницима да истраже занимања која су дефицитарна у одређеној земљи Европске уније или да се информишу о потребним вештинама које су актуелне на тржишту рада за одређено занимање.

Да ли већ имате свој Europass профил? Региструјте се на Europass платформи, креирајте свој профил и истражите све могућности које Europass бесплатно нуди на 31 језику.